27.05.2021 / 16:26 Fudbal - Goražde

Hubjer: Vjerujemo da SFK Libero može ostvariti plasman u Premijer ligu BiH

Hubjer: Vjerujemo da SFK Libero može ostvariti plasman u Premijer ligu BiH
Foto: FENA

Nogometašice SFK Libero iz Goražda predstojećeg vikenda očekuje uzvratna utakmica baraža za ulazak u Premijer ligu BiH s ekipom Širokog Brijega. 

U prvom susretu Goraždanke su poražene, ali to ne umanjuje ambicije ovog tima da ostvare svoj dugogodišnji cilj i plasiraju se u društvo najboljih.

Trener SFK Libero Senad Hubjer podsjeća da je SFK Libero u prvoj finalnoj utakmici baraža poražen na gostovanju od Širokog Brijega rezultatom 2:0.

- Što se tiče te utakmice naše djevojke su se dobro držale prvo poluvrijeme, gdje smo čak u prvih pola sata imali terensku inicijativu. Međutim, iz jednog kontranapada, nepažnjom naše odbrane primili smo prvi gol. U drugom poluvremenu djevojke su se žalile na disanje jer bilo je veoma sparno, što je dosta uticalo na našu igru – ističe Hubjer.

Po njegovim riječima, u odlučujući finalni susret SFK Libero ulazi spremno te, iako svjesni jačine protivničke ekipe, u ovom klubu vjeruju da mogu nadoknaditi zaostatak iz prvog meča i plasirati se u viši rang takmičenja.

- Planirali smo prošle godine da se plasiramo, međutim nismo uspjeli i ove godine smo takođe u finalu. Uspjeli smo da se izborimo među 16 ekipa u Prvoj ligi FBiH kako prošle tako i ove godine. Dat ćemo sve od sebe jer to je želja igračica i uprave u protekle dvije - tri sezone. Igramo sa puno jačom ekipom jer ženska ekipa Širokog Brijega je u sastavu muškog kluba i njihov finansijski godišnji budžet je deset puta veći od našeg, imaju četiri reperezentativke Hrvatske i dvije BiH, ali pokušat ćemo da ostvarimo svoj cilj – kazao je trener SFK Libero.

Druga finalna utakmica baraža između SFL Libero i Širokog Brijega igra se u nedjelju u 17 sati na Gradskom stadionu „Midhat Drljević“ u Goraždu.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo