25.09.2024 / 11:11 Fudbal - Krajnje neočekivano

Šok u svijetu fudbala: Legenda završila karijeru u 31. godini

Šok u svijetu fudbala: Legenda završila karijeru u 31. godini
Foto: X.com

Francuski fudbaler Raphael Varane odlučio je da završi svoju karijeru u 31. godini života.

Poslije niza povreda na startu mandata u Comu, slavni štoper je u objavi na društvenoj mreži "Instagram" saopštio da je vrijeme za kraj.

"Kažu da sve dobre stvari imaju svoj kraj. Tokom karijere sam ispred sebe imao mnogo izazova i svaki put im parirao. Gotovo svi su trebalo da budu nemogući. Stvorio sam uspomene koje će trajati čitav život. Kada pogledam na to, sa velikim ponosom i osjećajem ispunjenosti objavljujem svoju penziju od igre koju svi volimo. Imam velike zahtjeve za sebe, želim da izađem snažno na teren, a ne samo da budem tu. Potrebna je velika doza hrabrosti da slušaš svoje srce i instinkte. Želje i potrebe su dvije različite stvari. Padao sam i uzdizao se hiljadu puta i sada je vreme da se zaustavim i okačim kopačke", napisao je između ostalog Varane.

Francuz je ljetos stigao iz Manchester Uniteda kao veliko pojačanje ekipe Cesca Fabregasa. Potpisao je ugovor na 2+1 godinu, a na kraju odigrao svega 23 minuta u kupu.

Karijeru je počeo u Lensu, odakle je 2011. godine prešao u Real Madrid (360 utakmica/17 golova) sa kojim je ostvario najveće uspjehe u karijeri.

Tokom decenije u Madridu osvojio 18 trofeja među kojima je Liga šampiona u četiri navrata, titula šampiona Španije triput, koliko i trofeja Superkupa Španije i Evrope. Četiri puta je bio klupski šampion svijeta, a sa reprezentacijom 2018. osvaja Mundijal. Sa "trikolorima" je tri godine kasnije stigao i do drugog trofeja u Ligi nacija.

Varan je za reprezentaciju Francuske nastupio na 93 meča i pet puta se upisao u listu strijelaca.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo