2°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

11.02.2021 / 23:09 Politika - Gradsko vijeće

Izbor gradonačelnika Mostara novinari neće pratiti uživo, novinarska sala rezervisana za vjenčanje

Izbor gradonačelnika Mostara novinari neće pratiti uživo, novinarska sala rezervisana za vjenčanje
Foto: Vijesti.ba

Novinari u Mostaru sutra neće moći da prisustvuju niti da prate uživo izbor gradonačelnika budući da je sala rezervisana za vjenčanje.

Ovu informaciju je objavilo Gradsko vijeće Grada Mostara na svojoj službenoj stranici uz najavu drugog nastavka prve sjednice.

"Na osnovu člana 100. stav 2. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Mostara, drugi  nastavak prve sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara (tačka 5. drugi krug glasanja za izbor gradonačelnika Grada Mostara),  održat  će se  12.02.2021. godine u (PETAK) sa početkom u 15,30 sati u  Gradskoj  Vijećnici  Grada Mostar (konferencijska sala broj 101.)" stoji u obavijesti koju potpisuje predsjednik GV Ivan Zelenika.

"Obavještavaju se mediji i gosti, da nastavak Prve sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, neće moći pratiti kao do sada u sali broj 003 (prizemlje) zbog već zakazanih termina za vjenčanja. Na početku sjednice mediji mogu uzeti kadrove iz sale 101, a na kraju sjednice mogu uzeti izjave. Sjednicu Gradskog Vijeća Grada Mostara možete pratiti kao i do sada na Youtube.com", saopćeno je iz Gradskog vijeća Grada Mostara.

Nakon sjednice na kojoj se bira gradonačelnik, zakazana je i prva vanredna sjednica GV Grada Mostara. Za dnevni red predloženo je razmatranje i usvajanje Odluke o privremenom finansiranju Grada Mostara za period  januar-mart 2021.godine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo