11.02.2021 / 11:10 Fudbal - Van tima

Mourinho: I ja sam iznenađen zbog Balea

Mourinho: I ja sam iznenađen zbog Balea

U osmini finala FA Cupa odigran je fenomenalan meč u kojem je Everton rezultatom 5:4 slavio protiv Tottenhama nakon produžetaka. Meč je pohvalio i Jose Mourinho.

Menadžer Tottenhama kaže kako je istovremeno uživao, ali i nije zbog ispadanja iz najstarijeg klupskog takmičenja na svijetu.

„Uživao sam i nisam uživao. Jesam uživao kada smo imali loptu, od prvog minuta – dali smo četiri gola, ali to nije bilo dovoljno. Boli me odbrana, boli sve u ekipi jer osjećamo da smo bili hrabri i kreativni kada smo imali loptu. Bili smo bolji tim vodili smo sa 1:0, a onda u pet minuta bum-bum-bum – greška, greška, greška, gol, gol, gol“, rekao je Portugalac.

U timu nije bilo Garetha Balea, a Mourinho je također bio iznenađen razvojem situacije sa Velšaninom.

„Nije igrao u duelu sa WBA u nedjelju. U ponedjeljak sam bio malo iznenađen jer je želio da ide na snimanje, nije se osjećao komforno u jednom mišiću, pa nije trenirao u ponedjeljak. Onda je u utorak trenirao sa ekipom, ali su me informisali da želi da ojača to područje koje ne osjeća baš najbolje, zato nije bio u ekipi. Nije jasna, čista povreda. Rekao bih da se osjeća nekomforno, nije bio ni na 100 posto jer je propustio trening, ali ne možemo da govorimo o povredi“, zaključio je Portugalac.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo