7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

29.12.2020 / 17:54 Regija - Hrvatska

Petrinja: Šest mrtvih u potresu

Petrinja: Šest mrtvih u potresu
Foto: AA
Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u utorak da je šest osoba smrtno stradalo u potresu - pet u Majskim Poljanama te djevojčica u Petrinji, a mediji večeras neslužbeno javljaju i o sedmoj žrtvi i to u crkvi u Žažini kod Siska.

"Imamo velike žrtve. U okolici Gline, u mjestu Majske Poljane, imamo pet smrtno stradalih osoba za sada. Sa djevojčicom iz Petrinje, ukupno šest smrtno stradalih u ovom razornom potresu", rekao je Medved novinarima u Glini u koju je sa premijerom Andrejem Plenkovićem došao vidjeti posljedice razornog potresa.


U Petrinji je poginulo jedno dijete, potvrdio je gradonačelnik Darinko Dumbović. Radi se o 12-godišnjoj djevojčici. Tu informaciju potvrdila je i policija.

"Kao da je Hirošima, pola grada mi nema. Nalazim se trenutno pred mrtvom curicom koja je poginula, čekamo pomoć", rekao je u razgovoru za HRT Dumbović. Djevojčica je preminula u centru grada.

U Sisku je ozlijeđeno najmanje 20 osoba, od kojih dvoje teško.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo