11.12.2020 / 12:12 Politika - Sastanak u Mostaru

Čović i Medved pozvali građane Mostara da izađu na izbore

Čović i Medved pozvali građane Mostara da izađu na izbore
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović susreo se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s Tomom Medvedom, potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom hrvatskih branitelja.

Uz Čovića, sastanku su nazočili Mario Kordić, nositelj liste HDZ-a BiH za Gradsku izbornu jedinicu Mostar i Slaven Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

- Vlada RH daje veliku potporu i za BiH na svom europskom putu, kao i hrvatskom narodu kao konstitutivnom narodu. Iza nas je čitav niz projekata, od kulturnog značaja, infrastrukture i osobito hvala ministru Medvedu na zalaganju za naše branitelje i pripadnike HVO-a - rekao je Čović.

Navodi kako je ostalo još 9 dana do održavanja izbora u Mostaru.

- Htjeli smo poslati zajedničku poruku ohrabrenja za sve žitelje Mostara kako bi izabrali svoje predstavnike i da bi Mostar ostao svjetionik multietničkog središta koji je nestao u većini drugih središta. Duboko vjerujem da je kapacitet HDZ-a i naših kandidata dovoljno motivirajući da birače i da ostvarimo većinu i biramo budućeg gradonačelnika - dodao je Čović.

Ministar hrvatskih branitelja kaže kako je radostan što je danas u Mostaru, te dodaje da će se nešto kasnije sastati i s predstavnicima branitelja „kako bi naše odnose koji su na zavidnoj razini, podignuli na još veću razinu“.

- Isto tako, obići ću Hrvatski dokumentacijski centar kako bi ostvarili još bolju komunikaciju ovog centra s institucijama Vlade RH i Hrvatskog dokumentacijskog memorijalnog centra u Zagrebu - rekao je Medved.

Kao zamjenik predsjednika HDZ-a, nastavlja, „želim pozvati građane Mostara da izađu na izbore i prepoznaju kvalitetu kandidata HDZ-a BiH i Marija Kordića, koji je u ovom izazovnom vremenu pandemije, kao liječnik, pokazao kako kvalitetno može voditi i organizirati jedan sustav da Mostar bude perspektivan grad, kao bi sve projekte od bolnice, Sveučilišta i drugih značajnih institucija zajednički podignuli na zavidnu europsku razinu što ovaj grad i zaslužuje“.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo