06.11.2020 / 20:28 Svijet - Republikanski senator

Mitt Romney: Trumpove izjave pogrešne, štetne i opasne

Mitt Romney: Trumpove izjave pogrešne, štetne i opasne
Mitt Romney / Vijesti.ba
Republikanski senator Mitt Romney u petak je rekao da su izjave predsjednika Donalda Trumpa o izbornim prevarama „pogrešne“ te da štete temeljima Sjedinjenih Država.

- U krivu je kad kaže da su izbori namješteni, korumpirani i ukradeni – time šteti težnji za slobodom ovdje i u svijetu, potkopava institucije koje su u temeljima države i nepromišljeno potiče destruktivne i opasne strasti - kazao je Romney, republikanac iz savezne države Utah koji je i sam bio predsjednički kandidat na izborima 2012., kad je izgubio od Baracka Obame.

Romney se kao senator često sukobljavao s Trumpom, ove godine je glasao za njegov opoziv te je javno obznanio da ga neće podržati na izborima.

U petak se Trumpovim tvrdnjama o krađi na izborima usprotivio i republikanski senator Pat Toomey iz Pennsylvanije, savezne države bez koje Trump ni u teoriji ne može ostati predsjednik, zbog čega je i glavna meta njegovih optužbi o varanju.

- Sinoć sam vidio predsjednikov govor i to je bilo teško gledati. Nema dokaza za njegove izjave o raširenoj prevari - rekao je Toomey za NBC i dodao kako obje strane „trebaju prihvatiti rezultate izbora neovisno o njihovim rezultatima“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo