09.06.2020 / 18:16 BiH - Općina Centar

Završeni projekti planirani ugovorom o sanaciji stepeništa i pješačkih staza

Završeni projekti planirani ugovorom o sanaciji stepeništa i pješačkih staza
Foto: Vijesti.ba
Na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i rukohvatnih ograda kojeg su potpisali, u ime investitora načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i u ime izvođača radova direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, ...

... radnici ove firme su uspjeli okončati veliku većinu ugovorenih projekata.

Vrijednost ovog ugovora koji obuhvata 16 projekata sanacije pješačkih staza i stepeništa u Centru je 406.700 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu. Tako su tokom proteklog perioda okončani radovi na sanaciji ploča u Ulici maršala Tita, sanacija stepeništa i pješačke staze u ulicama Antuna Hangija između brojeva 51 i 57,  Nusreta Šišića Dede do broja 12, Vranjače 57-59, Zuke Džumhura između brojeva 14-16, 18-20, 30-32, 34-36, 38-40 i 42-44.

Također je završena sanacija prilaza objektu Službe socijalne zaštite općine Centar u Ulici Zaima Šarca 11,  kao i sanacija zaštitne ograde uz taxi štand na Skenderiji. U toku su radovi na sanaciji Trga Merhemića na Ciglanama (treća faza), kao i  sanacija stepeništa u Ulici Halida Nazečića.

Od predviđenih projekata pomenutim ugovorom preostalo je da radnici firme „Sela“ završe sanaciju pristupne staze i stepeništa u Ulici Zuke Džumhura na Koševskom brdu između bojeva 22-24, te u Ulici Juraja Najdharta na Breki kod broja 1.

Za nadzor u realizaciji ovih projekata je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo