02.05.2020 / 11:50 BiH - Čestitka povodom 3. maja

Cvijanović: Uloga medija izuzetno važna za jačanje demokratije

Cvijanović: Uloga medija izuzetno važna za jačanje demokratije
Željka Cvijanović / Vijesti.ba
Uloga novinara i medija u jačanju demokratskog društva je izuzetno važna, posebno u uslovima vanrednih okolnosti, kada javnosti treba omogućiti tačne, sveobuhvatne i pravovremene informacije ...

... jer samo tako mogu biti u službi istine, kao centralne vrijednosti novinarstva – istakla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Zahvalila je novinarima i drugim medijskim radnicima, kao što su snimatelji, fotoreporteri, tehničke ekipe, vozači i drugi, koji su u vrijeme pandemije koronavirusa svakodnevno na terenu kako bi građanima prenijeli važne i korisne informacije o ovoj vanrednoj prijetnji po zdravlje svih nas.

- Izražavam uvjerenje da će predstavnici medija u RS u svom radu i u narednom periodu pokazivati visok nivo odgovornosti, te da će njegujući profesionalne standarde biti u službi javnog interesa i demokratskih procesa - navela je Cvijanović u čestitki u povodu 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija.

Dodala je da su institucije RS opredijeljene za unapređenje ambijeta za što viši stepen medijskih sloboda kako bi medijski radnici svoj odgovoran i izazovan posao obavljali sa što manje prepreka i poteškoća.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo