30.04.2020 / 15:50 BiH - Međunarodni praznik rada

Sindikat RS: Pokazalo se da su radnici ključna karika

Sindikat RS: Pokazalo se da su radnici ključna karika

Pandemija izazvana virusom Covid-19 pokazala je da su radnici ključna karika za opstanak ekonomije Republike Srpske (RS) te koliko je važna i oblast zaštite i zdravlja na radu, ukazali su iz entitetskog Saveza sindikata.

- Pokazala se i važnost ulaganja u javne zdravstvene ustanove, dobre uslove rada, te koliko biološki rizici mogu uticati na život i zdravlje ljudi i koliki uticaj mogu imati na cjelokupno društvo i ekonomiju – navedeno je prvomajskom proglasu entitetskog Sindikata.

Pred nama su, dodaju, ponovo teški dani.

-Dužni smo da nama i našoj djeci obezbijedimo siguran, zdrav i plaćen rad, prosparitet i perspektivu u našoj zemlji, a ne 'mizerne' plate, nezaposlenost i rad u drugim zemljama. Pred radnicima je ponovo izazov da podignu posrnulu privredu, a pred Savezom sindikata RS, da ih zaštiti od neodgovornih i nesavjesnih poslodavaca, koji bi i u ovoj situaciji htjeli da profitiraju – dodaje se u sindikalnom proglasu.

Važno je, ukazuju, održati radna mjesta i isplate plaća u punom iznosu, jer će se na taj način, održati i potrošnja i krenuti naprijed.

-Uvijek smo spremni da kroz socijalni dijalog, predložimo kvalitetne mjere koje su za dobrobit svih radnika i građana RS, ali isto tako spremni i na odlučnu sindikalnu borbu  za zaštitu prava i interesa svih naših članova – navedeno je u proglasu u povodu 1. maja.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo