13.04.2020 / 14:37 Crna hronika - Policijski sat

Laktaši: Pijani muškarac dva puta bježao policiji, vrijeđao ih tokom hapšenja

Laktaši: Pijani muškarac dva puta bježao policiji, vrijeđao ih tokom hapšenja
Foto: Vijesti.ba
Policijski službenici Policijske stanice Laktaši i Jedinice Žandarmerije jučer su uhapsili M.Z. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i prekršaje „Ograničenje kretanja na određenom prostoru“ ...

... iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, „Vožnja pod uticajem alkohola“ i „Nepostupanje po naređenju policijskog službenika prilikom regulisanja saobraćaja“ iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Naime, sinoć oko 22.20 sata u mjestu Jakupovci, policijski službenici su uočili vozilo marke „BMW X6“, te su mu izadali jasan svjetlosni znak da se zaustavi. Isti se oglušio, te je nastavio kretanje vozilom.

Nakon izvjesnog vremena vozilo je uočeno u mjestu Glamočani, gdje je policijski službenik ponovo pokušao zaustaviti vozilo, međutim vozač istog se naglo okreće prema službenom vozilu, te je na taj način ugrozio policijske službenike i onemogućio da ga zaustave, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu.

M.Z. je iste večeri oko 22.40 pronađen na adresi stanovanja, te je lišen slobode. Za vrijeme lišenja slobode, upućivao je prijetnje i pogrdne rječi policijskim službenicima. Кod M.Z. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,83g/kg.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo