20.09.2024 / 16:34 Crna hronika - Sarajevo

Mirzi Duranu, osumnjičenom za ubistvo Nadire Sahačić, produžen pritvor

Mirzi Duranu, osumnjičenom za ubistvo Nadire Sahačić, produžen pritvor
Foto: Arhiv

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je po prijedlogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pritvor Mirzi Duranu za još dva mjeseca.

Duran je uhapšen krajem avgusta zbog ubistva Nadire Sahačić u sarajevskom naselju Ciglane.

Kako je Tužilaštvo reklo prilikom pretresa za određivanje pritvora, Duran žrtvu uopće nije poznavao i prvi put ju je vidio kobnog dana.

- Radi se o jednom gnusnom zločinu. Nije identifikovan motiv, nije ustanovljeno da je optuženi povezan s žrtvom niti da ju je ikad ranije vidio. Jedina poveznica njega sa žrtvom je da njegov prijatelj živi vrata do vrata sa žrtvom, odnosno da su prve komšije - kazala je tužiteljica, javlja Hayat.

Na ročištu je opisala i detalje zločina.

- Oštećenoj je nanesen veći broj reznih rana na vratu, sa dva noža. To je rezultiralo iskrvarenjem žrtve. Kako sam maloprije rekla, motiv za ovo krivično djelo se ne zna. Optuženi je ušao kroz otvorena vrata. Prema iskazima svjedoka, žrtva je često u ljetnim danima ostavljala otvorena vrata zbog vrućine. Prema do sada skupljenim dokazima, sve ukazuje na to da se radi o jednom od najtežih krivičnih djela. Optuženi nije izazvan bilo čim od strane žrtve. Ušao je kroz otključana vrata i unakazio tijelo žrtve - kazala je.

U isto vrijeme kad je uhapšen Duran, uhapšen je i njegov prijatelj Faris Bašić kojem je tada određen jednomjesečni pritvor.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo