20.09.2024 / 18:56 Crna hronika - Akcija "Kalibar"

Pronađena veća količina oružja u Bosanskoj Gradišci

Pronađena veća količina oružja u Bosanskoj Gradišci
Foto: Arhiv
Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška su jučer, u okviru operativne akcije "Kalibar" uhapsili B.S. iz Bosanske Gradiške, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, ...

... a prilikom pretresa kod njega su pronađene i oduzete tri vojne puške, optički nišani, prigušivači, ručno izrađena puška i veća količina municije.

Službenici PU Bosanska Gradiška su istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, a uz prethodno prikupljena operativna saznanja, pretresli kuće i pomoćnih objekata koje koristi B. S., a tom prilikom su pronađeni navedeni predmeti.

Preduzimajući mjere i radnje po navedenoj operativnoj akciji, službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da M. G. iz Bosanske Gradiške, u kući stanovanja posjeduje vojno naoružanje i minsko - eksplozivno sredstvo.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, pretresene su kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni, te su tom prilikom pronađene i oduzete četiri vojne automatske puške, ručno izrađena puška, dijelovi oružja, vojni nož, kumulativna mina i veća količina municije", navode iz PU Bosanska Gradiška.

Dodaju da se M. G. trenutno nalazi u Republici Sloveniji te će kriminalistička obrada nad istim biti izvršena u narednom periodu.     

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv osumnjičenih B. S. i M. G. podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo