10.03.2020 / 10:32 Regija - Tužba nema osnovu

Drecun: Kurti želi da konstantno vrši pritisak na Beograd

Drecun: Kurti želi da konstantno vrši pritisak na Beograd
Milovan Drecun / Vijesti.ba
Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je danas da eventualna tužba Prištine protiv Srbije o navodnom genocidu nema nikakvog osnova i ocijenio da predsjednik Vlade u Prištini Aljbin Kurti najavama o ...

... podnošenju tužbe želi da konstantno vrši pritisak na Beograd.

Drecun je rekao i da Kurti tim najava namjerava da na Beograd, uz podršku nekih iz međunarodne zajednice, vrši pritisak kako bi pokušao da odgodi što je moguće duže eventualni nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

On je naveo da Kurti namjerava "da kada dođe do nastavka /dijaloga Beograda i Prištine/ pokuša da putem ovakvih stvari izdejstvuje neke ustupke".

Drecun je za Televiziju Pink rekao da "nema apsolutno nikakvog osnova za to što Kurti govori o nekakvoj tužbi o navodnom genocidu".

- To treba da bude priča koja će da vrši pritisak na Beograd, i stalno da postavlja nove prepreke za nastavka dijaloga - rekao je Drecun.

Prema njegovim riječima, Kurti takvim najavama želi i da dobije što veću podršku kod Albanaca na Kosmetu i dijela međunarodne zajednice koji ne želi da se postigne kompromisne rješenje o pitanju Kosmeta.

On je najavu o podizanju tužbe za navodni genocid protumačio i u kontekstu mogućeg podizanja optužnica protiv pripadnika terorističke "OVK" u Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu i Metohiji.

- Njih /Prištinu/ mnogo zabrinjava šta će biti s optužnicama koje su napisane ...i da li će biti prihvaćene i javno objavljene jer će se i tu videti sva težina zločina "OVK" - rekao je Drecun.


(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo