10.03.2020 / 09:06 Regija - Hrvatska

Uhapšena prostitutka: Usluge nudila prikrivenom policajcu

Uhapšena prostitutka: Usluge nudila prikrivenom policajcu

Na internet stranici Ljubavni oglasnik 25-godišnja Zagrepčanka S.K. objavljivala je seksualne oglase u kojima je nudila usluge "masaža" u svom prostoru za 300 kuna (oko 77 KM) po satu.

Navodila je da su higijena i diskrecija zagarantovani, a zapravo iza masaže krio se i ostatak seksualnih usluga čije su cijene dostizale i 1.000 kuna (oko 258 KM) po satu, piše "Jutarnji hr".

Među mušterijama našao se tako i jedan policajac na zadatku zbog kojeg je 25-godišnjakinja na kraju uhapšena, a nedavno i osuđena na Opštinskom prekršajnom sudu u Splitu.

Zbog pružanja seksualnih odnosa, djevojka je kažnjena sa 1.060 kuna (oko 273 KM) u šta su uključeni i troškovi sudskog postupka. Djevojka je ignorisala sudske pozive skoro dvije godine, ali je zato svoja saznanja u sudnici detaljno ispričao policajac koji joj je pokucao na njena vrata.

"Putem operativne veze moj kolega je došao do saznanja da se dvije ženske osobe starosti 20 i 25 godina bave prostitucijom u stanu u Omiškoj ulici u Splitu. Ja sam 9. avgusta 2017. oko 11:30 sati nazvao broj mobitela na koji mi se javila mlađa ženska osoba. Rekla mi je da pruža uslugu opuštajuće masaže s ručnim završetkom i da pola sata košta 300 kuna (oko 77 KM). Pristao sam na ponuđeno te mi je zakazala termin za 13 sati. Tad sam je ponovno nazvao, rekla je da dođem u Omišku ulicu i da se popnem na prvi sprat, da čekam ispred vrata, da će ona otvoriti i da nema potrebe da zvonim. I tad me pitala je li mi problem ako me primi njena kolegica, jer neće biti u stanu, ali da će se vratiti pred kraj masaže", prisjetio se policajac.

Dolaskom pred siva vrata na prvom spratu policajcu u civilu otvorila je mlađa ženska osoba, jače tjelesne građe i duge crne kose.

"Bila je obučena u plavu prozirnu haljinu. Predstavila mi se kao Ana. Ponudila me da sjednem te mi ponovila da pola sata ručne masaže sa sretnim završetkom košta 300 kuna (oko 77 KM), a da završetak može biti i oralno, no tad se cijena dogovara, a ukoliko želim seks, cijena se penjala na 500 kuna (oko 130 KM) za pola sata dok je puni sat bio 1.000 kuna (oko 258 KM). Čim mi je to sve rekla, odmah sam se legitimirao službenom iskaznicom i značkom te od nje zatražio ličnu kartu kako bi utvrdio identitet i napravio službenu zabilješku. U kuhinji su još bile dvije djevojke koje sam također legimitirao te su mi kroz razgovor rekle da pružaju usluge opuštajuće masaže", pojasnio policajac koji je s kolegama uhapsio djevojke i odveo u policijsku stanicu.



(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo