10.02.2020 / 15:40 BiH - Ilić-Zeljković

Komunikacija svih nivoa vlasti ključna u kriznim situacijama

Komunikacija svih nivoa vlasti ključna u kriznim situacijama
Foto: Fena / Vijesti.ba
Zamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniša Ilić razgovarao je u Sarajevu s direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem o unaprjeđenju saradnje dvije institucije, kad je riječ o oblasti zdravstva.

- Aktuelna situacija u vezi s pojavom novog korona virusa pokazatelj je da je dobra komunikacija između svih nivoa vlasti ključna za uspješno djelovanje u kriznim situacijama, konstatovano je na sastanku.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković informirao je o najnovijim podacima u vezi sa širenjem novog korona virusa i naglasio da, zasad u Republici Srpskoj, nisu zabilježeni sumnjivi slučajevi, nema osoba u izolaciji i epidemiološka situacija se može ocijeniti kao zadovoljavajuća.

Istakao je da Institut provodi potrebne mjere prevencije i nadzora, te naglasio da je podrška i pomoć Ministarstva civilnih poslova dobrodošla u nabavci opreme potrebne za sprječavanje pojave virusa.

- Zamjenik ministra Siniša Ilić suglasan je da je neophodno raditi na uspostavljanju bolje koordinacije svih nivoa vlasti. Iskazao je spremnost da, u okviru mandata zamjenika ministra, pomogne u tom smislu - saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.     

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo