28.10.2024 / 18:20 Fudbal - Hansi Flick

Trener Barcelone otkrio šta je rekao igračima na poluvremenu protiv Reala

Trener Barcelone otkrio šta je rekao igračima na poluvremenu protiv Reala

Barcelona je u subotu večer u El Clasicu, koji se igrao u okviru 11. kola La Lige, deklasirala Real Madrid rezultatom 4:0 i to na stadionu Santiago Bernabeu.

Ovim je trijumfom je Blaugrana pobjegla Los Blancosima na šest bodova prednosti na vrhu tabele španskog prvenstva, a nakon utakmice je Hansi Flick otkrio šta je rekao svojim igračima na poluvremenu susreta.

- Jako smo sretni i sada mislimo na navijače koji su ovo zaslužili. Danas smo napravili veliki iskorak, igrali smo protiv kluba koji se smatra jednim od najboljih na svijetu i ima vrhunske igrače. Odlično smo se branili i to je bio ključ. Pored toga smo iskorištavali šanse. Nije lako zabiti četiri gola u Madridu, ali uspjeli smo, kazao je Flick, pa dodao:

- Moramo ovako nastaviti, korak po korak. Kako smo radili do sada, nastavit ćemo i dalje. Sljedeća je utakmica protiv Espanyola. Ekipa se mora dobro odmoriti i onda ćemo se pripremiti za tu utakmicu. Što sam rekao igračima na poluvremenu? Morali smo promijeniti način na koji radimo pritisak. Također smo u drugom dijelu imali bolju kontrolu lopte. Napravili smo jednu izmjenu i rekao sam momčadi kako se treba braniti.

Inače, dva gola za Barcelonu protiv Reala je sinoć postigao Robert Lewandowski, dok su jednom protivničku mrežu pogađali Lamine Yamal i Raphinha.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo