27.10.2024 / 07:57 Fudbal - Spremne ponude

Zvijezda Reala seli u Premier ligu?

Zvijezda Reala seli u Premier ligu?
Foto: AFP
Arda Güler teško će se izboriti za mjesto u Realu zbog čega je njegov odlazak sa Santiago Bernabéua, možda već i ove zime, izvjesna mogućnost.

Upisao je 19-godišnji turski nogometaš ove sezone 11 nastupa, ali uglavnom ulazeći s klupe u poodmakloj fazi utakmice pa je na terenu proveo svega 293 minute.

Carlo Ancelotti jednostavno ne može naći mjesta za njega u postavi Los Blancosa i pružiti mu konkretniju minutažu. Dokazao je to i El Clásico u kojem mu nije dao ni minute, premda su Kraljevi bili u bezizlaznoj situaciji.

Prema pisanju engleskih medija, dva su ugledna kluba iz Premierlige, štaviše konkurenata za titulu, itekako zainteresirana za potpis mladog nogometaša.

Liverpoolu bi svakako dobro došla još jedna ofenzivna opcija jer budućnost Mohameda Salaha koji je u posljednjoj godini ugovora još uvijek je nesigurna, a Federico Chiesa nije impresionirao otkako je stigao na Anfield. S druge strane, Arsenal vidi u Güleru savršen dodatak svojoj ekipi jer mogao bio pokriti poziciju Bukaya Sake na krilu, ali i Martina Odegaarda u sredini terena.

Güler je u Real stigao u ljeto 2023. iz Fenerbahçea u transferu vrijednom 20 miliona eura i do sada upisao 23 nastupa za "kraljevski klub" uz šest postignutih pogodaka. Njegova vrijednost na Transfermarktu procijenjena je na 45 miliona eura.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo