25.10.2024 / 12:15 Kultura - Predstava 'Majka'

Kamerni teatar 55 trijumfovao na Internacionalnim teatarskim susretima u Brčkom

Kamerni teatar 55 trijumfovao na Internacionalnim teatarskim susretima u Brčkom
Foto: Kamerni teatar

Predstava "Majka" Kamernog teatra 55, u režiji Dine Mustafića i prema tekstu Floriana Zellera, osvojila je prestižnu nagradu Grand Prix Susreta za najbolju predstavu u cjelini na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH 2024. godine.

Uz glavnu nagradu za predstavu, članovi tima Kamernog teatra 55 ostvarili su i zapažene pojedinačne uspjehe: Dino Mustafić osvojio je nagradu za najbolju režiju, Adisa Vatreš Selimović nagrađena je za izuzetnu scenografiju, Irena Popović Dragović dobila je nagradu za muziku u predstavi.

Glumci koji igraju u predstavi su Tatjana Šojić, Mehmed Porča, Elma Juković i Enes Kozličić.

Dramaturgiju je radila Stela Mišković. Za kostimografiju i scenografiju je zadužena Adisa Vatreš Selimović uz asistenciju Mirzade Kobilić i Nermine Hrnjić, dok su muziku radili Irena Popović Dragović i Nikola Dragović. Inspicijent na predstavi je Radomir Jagličić.

Produkciju potpisuje Senad Alihodžić, dok predprodukciju potpisuje Muhamed Hadžović uz asistenciju Skendera Bašića. Za fotografije na predstavi bio je zadužen Dženat Dreković.

Ovaj niz nagrada predstavlja značajno priznanje radu Kamernog teatra 55, potvrđujući našu posvećenost visokom umjetničkom standardu i kontinuiranom doprinosu regionalnoj teatarskoj sceni. Ponosni smo što je naš rad prepoznat i zahvaljujemo publici i kolegama na podršci koja nas inspiriše za buduće projekte.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo