17.10.2024 / 15:57 Svijet - Novi udarac Hamasu

Ministar odbrane Izraela optimističan u vezi potvrde o ubistvu Sinwara

Ministar odbrane Izraela optimističan u vezi potvrde o ubistvu Sinwara
Foto: X

Istinitost da je Izrael ubio vođu Hamasa Yahyu Sinwara raste, naime ministar odbrane Yoav Gallant objavio je na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru: "Doseći ćemo svakog teroristu i eliminisati ih."

Citirajući biblijsku knjigu Levitski, Gallant dodaje: "Progonit ćete svoje neprijatelje, i oni će pasti pred vama od mača."

Ministar odbrane prilaže fotografije bivšeg vojnog vođe Hamasa Muhammada Deifa i lidera Hezbolaha Hasana Nasrallaha sa označenim X-ovima preko njih, kao i treću fotografiju koja je zamagljena, ali također ima X preko nje, očigledno koja predstavlja Sinwara.

Visoki izraelski zvaničnik rekao je hebrejskim medijima da trenutna procjena sigurnosnih službi ukazuje na veliku vjerovatnoću da je terorista kojeg je ubila izraelska vojska (IDF) lider Hamasa Yahya Sinwar.

IDF je prije nekoliko trenutaka saopćio da procjenjuje da li je jedan od trojice terorista koje su njene snage nedavno ubile u Gazi bio Sinwar, dodajući da nisu pronašli taoce u zgradi gdje je trojka ubijena.

"IDF i ISA provjeravaju mogućnost da je jedan od terorista bio Yahya Sinwar. U ovoj fazi identitet terorista ne može biti potvrđen", saopćili su.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo