16.10.2024 / 08:10 Svijet - Istraga u toku

Totalna drama u Singapuru: Dojava o bombi na letu, dignuti borbeni avioni

Totalna drama u Singapuru: Dojava o bombi na letu, dignuti borbeni avioni
Foto: Agencije
Singapurska ratna avijacija je u utorak navečer mobilisala dva borbena aviona zbog dojave da postoji prijetnja bombom u avionu aviokompanije Air India Express koji je letio za Singapur, saopćio je ministar odbrane Singapura, Ng Eng Hen, na Facebooku.

"Dva aviona F-15SG singapurske ratne avijacije su poletjela i pratila let Air India AXB684 daleko od naseljenih područja nakon što je aviokompanija primila mail u kojem se tvrdi da je u letjelici bomba", naveo je ministar Ng Eng Hen u objavi na Facebooku i dodao da je to bio treći potvrđeni incident u roku od dva dana koji se odnosi na prijetnju u nekom avionu kompanije Air India, prenosi Reuters.

On je rekao da je avion bio praćen do sigurne lokacije i da je u 22.04 sati po lokalnom vremenu sletio na aerodrom Changi.

Air India Express received an email that there was a bomb on board flight AXB684 that was bound for Singapore. Two of...

Posted by Ng Eng Hen on Utorak, 15. oktobar 2024.

"Kada je avion sletio, predat je policiji aerodroma", potvrdio je ministar, a policija je kasnije saopćila da u avionu "nisu pronađeni prijeteći predmeti" nakon obavljenih sigurnosnih provjera.

U toku je istraga ovog slučaja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo