12.10.2024 / 16:35 Svijet - Generalštab Oružanih snaga

Ukrajinske snage pogodile skladište nafte u Luhanjsku

Ukrajinske snage pogodile skladište nafte u Luhanjsku
Foto: X
Bespilotne letjelice Oružanih snaga Ukrajine napale su tokom noći skladište nafte u mjestu Rovenki koja se nalazi u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), prenosi agencija Tanjug pozivajući se na RIA Novosti.

Kako su saopćili lokalni zvaničnici, jedan rezervoar za gorivo se zapalio, a u napadu dronovima nema žrtava.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je da je ukrajinska vojska pogodila skladište goriva i maziva u blizini grada Rovenki na privremeno okupiranoj teritoriji Luganske oblasti, prenosi ukrajinski Interfaks.

“U ovoj bazi su uskladišteni nafta i naftni proizvodi, kojima se, između ostalog, snabdijeva ruska vojska”, saopćio je Generalštab.

Udar su izvele snage Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine u saradnji sa drugim komponentama Odbrambenih snaga.

Prethodno su se na društvenim mrežama pojavili snimci na kojima se vidi zapaljeno skladište nafte, nakon napada dronovima, a zatim su satelitski snimci potvrdili požar u oblasti skladišta nafte u Rovenkiju. Prije nekoliko dana, Oružane snage Ukrajine napale su ruski priobalni naftni terminal u Feodosiji i izazvale požar velikih razmjera koji još nije ugašen, navode ukrajinski mediji.

Napominje se da je taj terminal najveći na Krimu po obimu pretovara naftnih derivata, prenosi Interfaks.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo