11.10.2024 / 13:09 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić ugostio Erdogana: Značajna posjeta, posebno u vrijeme velikih izazova

Vučić ugostio Erdogana: Značajna posjeta, posebno u vrijeme velikih izazova
Foto: Instagram / buducnostsrbijeav
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Turske Recepom Tayipom Erdoganom.

Vučić je na Instagramu naveo da je posjeta jednog od najuticajnijih državnika savremenog svijeta, kakav je Erdogan, za Srbiju uvijek velika čast, a posebno u vremenu u kojem je globalna scena obilježena izazovima, kako političkim, tako i ekonomskim, što dodatno naglašava njen značaj.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Na političkom planu, ova posjeta daje zamah jačanju odnosa između naše dvije zemlje, čime doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu, regionu koji je nerijetko kroz historiju bivao opterećen sukobima i napetostima, željan mira i istinskog prosperiteta - naveo je Vučić.

On je istakao da "Turska i Srbija imaju dugu istoriju saradnje i da upravo ovakvi susreti pružaju priliku za produbljivanje tih veza, posebno u oblasti bezbjednosti i ekonomije".

Vučić je rekao da je ekonomija još jedan od ključnih aspekata Erdoganove posjete.

- Turska je jedan od najvažnijih investitora u Srbiji, a razgovaraćemo o novim projektima i ulaganjima, infrastrukturnim projektima, energetici i trgovinskoj razmjeni, što je od ogromnog značaja za našu zemlju, posebno u ovim teškim globalnim ekonomskim prilikama - rekao je on.

Vučić je naglasio da je zato ova posjeta važna za Srbiju, jer predstavlja značajan korak ka jačanju bilateralnih veza u izazovnim vremenima, jačajući platformu za budući dijalog i saradnju, kao ključnih faktora za mir i stabilnost na Balkanu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo