09.10.2024 / 19:10 BiH - Plemeniti čin

Mladić iz Sarajeva prodaje automobil kako bi pomogao žrtvama poplava

Mladić iz Sarajeva prodaje automobil kako bi pomogao žrtvama poplava
Foto: Facebook
Elvis Gušter je jedan od onih građana koji nije mogao sjediti skrštenih ruku i gledati katastrofu s kojom su se suočili mještani područja pogođenim poplavama i odlučio je pomoći na svoj način.

Naime, Elvis je odlučio staviti svoj automobil marke Range Rover na prodaju, a pola od iznosa prodaje namjerava donirati u humanitarne svrhe.

"Nadam se da će moja objava dosegnuti do večeg broja ljudi i da će se što prije javiti mušterija", rekao je za Vijesti.ba.

Elvis je inače vlasnik jednog autoservisa i kako kaže, nije mogao sjediti skrštenih ruku.

"Jednostavno osjećao sam potrebu, poslije svega šta sam vidio i čuo da se izdešavalo, da prodam automobil i da zaradu od 50% umjerim ljudima kojima je to potrebno. Još uvijek čekamo da se javi ozbiljan kupac, da nađemo novog vlasnika i da krenemo u realizaciju pomoći za građane pogođene katastrofalnim poplavama. Cijena ovog modela se kreće od 22.000 do 30.000 KM. Ja sam stavio početnu cijenu od 20.000 KM", izjavio je Elvis.

Preciznije, radi se o Range Roveru koji je 2009. godište, a posjeduje 3.0 dizelski motor. Automobil je prešao oko 240.000 kilometara. S početnom cijenom 20.000 KM. Naše malo nekome znači mnogo u ovim teškim trenucima, napisao je na svom Facebook profilu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo