06.10.2024 / 13:29 Fudbal - Buturović polje

Fudbaler i navijači FK Klis stradali u poplavama: Nek' im je laka zemlja bosanskohercegovačka!

Fudbaler i navijači FK Klis stradali u poplavama: Nek' im je laka zemlja bosanskohercegovačka!
Foto: Arhiva
U razornim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu život su izgubili nekadašnji fudbaler FK Klis iz Buturović Polja i nekoliko navijača. O svemu se oglasio i sam klub.

Na svom zvaničnom Facebook profilu potvrdili su tužne vijesti te se oprostili sa nekadašnjim navijačima i fudbalerom Klisa.

"Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici. U Buturović Polju su među nastradalim i nestalim osobama naši dugogodišnji navijači, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg fudbalera FK Klis Jasmina Čilića – Žilija. Nek’ im je laka zemlja bosanskohercegovačka!", naveli su iz Klisa.

Također su obavijestili javnost da su odgođene i utakmice kluba, ranijom odlukom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Odgođene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pravovremeno ćemo objaviti sve informacije o nastavku takmičenja omladinskih kategorija i seniora", poručili su iz kluba.

Dalje, čelnici kluba iz Buturović Polja ističu da klupska imovina nije pretrpjela teža oštećenja.

"Infrastruktura FK Klis nije pretrpjela veća oštećenja! Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama! Nakon dvodnevne djelomične komunikacijske izolacije, nastale kao posljedica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović Polje sve navijače i simpatizere informiše da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena", tvrde i zaključuju:

"Došlo je samo do nakupljanja većih količina mulja u i oko stadiona i klupskih prostorija, što ćemo očistiti u narednim danima. Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom dijelu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo