06.10.2024 / 09:10 Izbori 2024 - Lokalni izbori

U RS još nisu otvorena dva biračka mjesta, glasanje protiče bez problema

U RS još nisu otvorena dva biračka mjesta, glasanje protiče bez problema
Foto: FENA
Od 2.042 biračka mjesta na području RS, nisu otvorena još dva biračka mjesta i to u Čirkin Polju u Prijedoru i Hozićima u Novom Gradu.

Ovo su podaci Ministarstva unutrašnjih poslova RS koje je saopštila načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Mirna Miljanović.

- Proces glasanja protiče mirno, bez incidenata. Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) rade danas do 19.00 časova - rekla je Miljanovićeva.

Ona je podsjetila da je od jutros od 06.00 časova do sutra do 06.00 časova na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase na području RS, a noćas od ponoći do ujutru, do 06.00 časova, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području RS.

- Štab Ministarstva unutrašnjih poslova RS „Izbori 2024“ prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u RS na dan lokalnih izbora u BiH - dodala je Miljanović.

Istovremeno, predsjednik Gradske izborne komisije Banja Luka Dubravko Malinić rekao je da u gradu do sada nisu uočene nepravilnosti. On kaže da je bilo nekoliko kašnjenja od par minuta, te da je to uobičajeno. Tvrdi da će ta kašnjenja biti nadoknađena.

Na području Banje Luke otvorena su 262 biračka mjesta za glasanje.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo