01.10.2024 / 20:07 Izbori 2024 - Uputili poziv

Koalicija za Mostar probh. strankama: Podržimo onog ko osvoji najviše glasova!

Koalicija za Mostar probh. strankama: Podržimo onog ko osvoji najviše glasova!
Foto: Facebook
Iz Koalicije za Mostar uputili su večeras poziv probosanskohercegovačkim strankama u Gradu na Neretvi.

Navode da s ciljem tačnog, transparentnog i istinitog informisanja javnosti, imaju dužnost i obavezu podsjetiti javnost i građane na par bitnih činjenica.

- Koalicija za Mostar i svi njeni kandidati su u prethodnih 25 dana vodili izrazito pozitivnu kampanju, gdje su predstavljali svoje ideje, kao i programsku platformu Koalicije, ne baveći se drugima. Na čelu gradske liste nalazi se naš kandidat za gradonačelnika, prof.dr. Đani Rahimić, kandidat kakav nam treba u ovom momentu. Radi se o ostvarenom čovjeku, univerzitetskom profesoru, doktoru tehničkih nauka, društvenom aktivisti koji je od Fortice napravio turističku atrakciju i smatramo kako je upravo on pravo rješenje za Mostar, navode iz Koalicije za Mostar.

Dodaju da su uvjereni kako će sugrađani znati prepoznati kvalitet i dati podršku kandidatima Koalicije, kao i prof.dr. Đaniju Rahimiću.

- Ipak, ako tako ne bude, mi ćemo poštovati volju građana. Još prije par mjeseci smo dali konkretan prijedlog drugim probosanskohercegovačkim koalicijama i strankama, koju ćemo ponoviti: BUDUĆI VIJEĆNICI KOALICIJE ZA MOSTAR SPREMNI SU PODRŽATI KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA IZ ONOG PROBOSANSKOHERCEGOVAČKOG BLOKA KOJI OSVOJI NAJVEĆI BROJ VIJEĆNIKA. POZIVAMO KOALICIJU “GRADE MOJ” i “TROJKU” DA SE IZJASNE DA LI SU ONI SPREMNI ISTO UČINITI!

Dodaju i da "s obzirom da se u javnosti špekulisalo i o načinu izbora gradonačelnika, vrijeme je da prestanu sve manipulacije - gradonačelnika bira Gradsko vijeće iz reda svojih članova.

- Dakle, Vijeće ne može izabrati gradonačelnika koji nije vijećnik u Gradskom vijeću, tako da će svi kandidati morati potpisati Izjavu o prihvatanju mandata u Vijeću. Ukoliko su pojedini kandidati toliko uvjereni u podršku građana, sigurni smo da neće imati nikakav problem da prihvate naš prijedlog, s kojim smo izašli u javnost još prije nekoliko mjeseci, prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma. Javnost i građani Mostara zaslužuju odgovore na ova pitanja, zaključuju iz Koalicije za Mostar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo