21.09.2024 / 19:30 Svijet - Horor se nastavlja

U izraelskom napadu na školu u Gazi ubijene 22 osobe, među njima 13 djece

U izraelskom napadu na školu u Gazi ubijene 22 osobe, među njima 13 djece
Foto: X
Najmanje 22 osobe, među kojima 13 djece, ubijene su, a desetine su povrijeđene u subotu u izraelskom vazdušnom napadu na školu u kojoj su smješteni raseljeni Palestinci u naselju Zeitoun u gradu Gazi, saopštila je Kancelarija za medije Vlade Gaze.

U saopštenju se navodi da su u vazdušnom napadu ubijena 22 Palestinca, među kojima 13 djece, te šest žena od kojih je jedna bila trudnica.

“U napadu je povrijeđeno još 30 osoba, među kojima devetoro djece“, navodi se u saopštenju.

Iz kancelarije su saopštili da je od početka izraelske ofanzive na Gazu 181 centar za raseljene osobe bio na meti izraelskih snaga.

Medicinski izvor u baptističkoj bolnici Al-Ahli u gradu Gazi rekao je za Anadolu da su žrtve dovezene u bolnicu nakon napada na školu, u kojoj su bile smještene stotine raseljenih porodica.

Očevici su ispričali da je izraelski vazdušni napad pogodio područje Asqoula u naselju Zeitoun, uzrokujući žrtve među onima koji su tražili utočište u školi.

Izraelska vojska je priznala da je gađala školu, tvrdeći da ju je Hamas koristio kao "komandni i kontrolni centar".

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija koja zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra 2023. godine.

U izraelskim napadima na Gazu od tada je ubijeno više od 41.300 Palestinaca, uglavnom žena i djece.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo