17.09.2024 / 08:32 Izbori 2024 - Predsjednik RS-a

Dodik: Sa Stanivukovićem sam bolje sarađivao nego sa koalicionim partnerima

Dodik: Sa Stanivukovićem sam bolje sarađivao nego sa koalicionim partnerima
Foto: Arhiva / Borislav Zdrinja
"Vidim da je Draško Stanivuković dopustio svojoj ekipi da istrgne moj vic iz konteksta kako bi se spasili od predstojećeg poraza na izborima u Banjoj Luci. Samo me čudi kako potcjenjuju inteligenciju građana Banje Luke i misle da će se takvim stvarima spasiti od neminovnog poraza koji je svakim danom sve očitiji."

Naveo je ovo predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Budući da je ovo, smatra Dodik, odraz velike nervoze, red je da građanima Banje Luke i cijeloj javnosti direktno i otvoreno kažem zašto je Draško postao toliko "besramno nervozan da se služi montažama i lažima".

Draško je, dodaje Dodik, nervozan jer je prethodnih sedmica i mjeseci u privatnim razgovorima sa članovima mog SNSD-a govorio da ima njegovu podršku za svoju kandidaturu, nadajući se njihovim glasovima.

"Kao što je meni lagao da je sve u redu oko obnove kuće Milanović, lagao je i njima. Kad sam svom snagom ušao u publiku, Draško je postao nervozan. SNSD i ja u potpunosti podržavamo kandidaturu Nikole Šobota kao jedinog u ovoj utrci koji donosi novi kvalitet i pozitivne promjene kada ga narod izglasa za načelnika", kaže Dodik pa dodaje kako je istina da je s Draškom Stanivukovićem bolje sarađivao nego s nekim tradicionalnim koalicijskim partnerima.

"Istina je i da je postao gradonačelnik tako što je galamio da će ratovati s nama, ali je na kraju sarađivao s Vladom Republike Srpske i sa mnom. I moram priznati da sam na trenutak pomislio da je sazrio", kaže.

No, stvari, dodaje, poput "skandala oko Milanovićeve kuće, prijateljskih iskaznica, laži oko raspodjele plata, nezakonitog trošenja proračuna i aktivnosti njegovih prijatelja poput Drine Trećine", učinile su ih odlučnima da Banjaluci ponude "čovjeka koji je potpuna suprotnost od njega jer je u pitanju opstanak Banja Luke kao najvećeg grada Republike Srpske".

"SNSD je državotvorna stranka, brana opstanku Republike Srpske, kamen temeljac njenog razvoja i garancija da ćemo i u najtežim vremenima naći rješenje za naš narod."

PDP je, smatra Dodik, “prevara do prevare” a to najbolje pokazuju mandat i nedjela Draška Stanivukovića i njegovih “Trećih”.

Mišljenja je, također, i kako je Draško neozbiljan dječak koji ne ispunjava svoja obećanja, nestalan, narcisoidan, neobrazovan i okružen lošim saradnicima.

"Doktor Šobot je pristojan, obrazovan i sposoban čovjek, koji u ovim teškim trenucima održava komunikaciju vrijednu divljenja dok ga pokušavaju, ali ne uspijevaju, odvući u blato. Za daljnji razvoj Banja Luke potrebna nam je njegova vizija i sposobnost koju je pokazao kroz svoj rad na UKC-u. Svjetlo hiljada života koje je spasio dovoljno je da mu osvijetli put do pobjede, bez obzira na mrak kojim se to svjetlo želi ugušiti. I pobijedit će Nikola Šobot. S njim će pobijediti Banjaluka, pobijedit će RS!", zaključuje Dodik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo