9°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

14.09.2024 / 16:54 Izbori 2024 - Lokalni izbori

Rahimić 'otresao' Novaka: Gradu treba moralan, sposoban i stručan čovjek

Rahimić 'otresao' Novaka: Gradu treba moralan, sposoban i stručan čovjek
Foto: Vijesti.ba / Ilustracija
Marko Novak, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, poručio je danas "koliko je važno da na čelu grada Mostara bude predstavnik hrvatskog naroda".

On je u tom kontekstu posebno naglasio ulogu nacionalnog identiteta u političkim procesima.

Ubrzo je stigao odgovor od kandidata Koalicije za Mostar za gradonačelnika Mostara Đanija Rahimića.

- Mislim da je najvažnije od svega da na čelu Mostara bude moralan, sposoban i stručan čovjek. Važno je da gradonačelnik Mostara bude osoba koja će biti dostupna svim građanima jednako i koja će se zalagati za jedinstven i cjelovit grad, kaže Rahimić i dodaje:

- U potpunosti razumijem činjenicu da je velikom broju ljudi i dalje primarna etnička pripadnost, međutim mislim da tri decenije nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i Mostar, trebamo ponuditi konkretne vizije razvoja grada, što me i motivisalo da prihvatim kandidaturu.

Rahimić dalje navodi - "Da, ja jesam Bošnjak, a Bošnjaci su radišan i vrijedan narod koji svima želi dobro".

- Ja primarno želim da dam svoj doprinos izgradnji modernog grada iz kojeg mladi neće odlaziti. Svoju kampanju baziram na konkretnim dosadašnjim rezultatima te jasnim planovima i vizijama razvoja grada, a ne na svojoj etničkoj pripadnosti. Naš Mostar zaslužuje da bude evropski grad, čist i uređen, privredno razvijen, turistički centar u kojem će dominirati ekonomske teme, poručuje Rahimić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo