18.09.2024 / 11:00 Izbori 2024 - Video

Bosanski Petrovac: Načelnik Mahmut Jukić kroz izvrstan video predstavio rezultate rada

Bosanski Petrovac: Načelnik Mahmut Jukić kroz izvrstan video predstavio rezultate rada
Foto: Screenshot

Otprilike smo na sredini izborne kampanje i svjedočimo užarenoj borbi gdje se između konkurenata za načelničke i vijećničke pozicije ne štede kritike i međusobne optužbe.

Tek rijetki kandidati fokus svoje kampanje drže na idejama, programima, planovima i projektima, ili rezultatima koje su postigli u dosadašnjem radu.

Pozitivan primjer bilježimo u Bosanskom Petrovcu, gdje je aktuelni načelnik općine Mahmut Jukić objavio spot u kojem je građanima pokazao šta je sve uspio postići u četiri godine koliko je obnašao načelničku funkciju.

Jukić, koji se sada natječe za drugi mandat, u izvrsno produciranom i sadržajnom videu je govorio o sredstvima koja su uložena u uređenje urbanog gradskog područja,

U šest minuta koliko video traje našla su se dječja igrališta, sportski tereni, asfaltirane ulice i uređeni trotoari koji su promijenili vizuru grada i poboljšali kvalitet života u njemu. Osim toga, načelnik se pohvalio i saradnjom sa međunarodnim organizacijama i domaćim institucijama zahvaljujući kojoj su za razvoj ove krajiške općine osigurana milionska sredstva.

U Bosanskom Petrovcu su za vrijeme mandata načelnika Jukića ostvareni rekordni poticaji poljoprivrednoj proizvodnji, započeta je izgradnja deponije, a značajna sredstva su uložena i u razvoj industrijske zone i poboljšanje lokalne putne mreže. Izgrađena je nova zgrada centra za socijalni rad, a u potpunosti je renovirana i zgrada Crvenog križa.

Sve ovo jasno govori kako su u Bosanskom Petrovcu u protekle četiri godine ostvareni značajni pomaci na svim poljima, uprkos konstantnim opstrukcijama općinskog vijeća koje je premreženo ličnim i stranačkim interesima i koje, nažalost, načelniku nije pružalo podršku u ostvarivanju javnog interesa.

Video o konkretnim rezultatima rada načelnika općine Bosanski Petrovac Mahmuta Jukića možete pogledati OVDJE.

(Vijesti.ba) 

Izdvajamo