9°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

12.09.2024 / 11:44 BiH - Privremeno rješenje

Ukinuti semafori na najfrekventnijoj raskrsnici u Tuzli: Kružni tok na Brčanskoj Malti

Na raskrsnici na Brčanskoj Malti jutros je osvanuo privremeni kružni tok koji bi trebao smanjiti gužve i poboljšati saobraćaj na toj veoma frekventnoj lokaciji.

Grad Tuzla je, putem Službe za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica i uz pomoć suradnika za pitanja sigurnosti saobraćaja, u kasnim večernjim satima izvodi radove na postavljanju privremenih objekata putne infrastrukture radi uspostave I faze eksperimentalnog kružnog toka kretanja saobraćaja na raskrsnici Brčanska Malta.

Tokom izvođenja radova na postavljanju privremenih objekata putne infrastrukture, vertikalne signalizacije i iscrtavanja horizontalne signalizacije nije bilo obustave saobraćaja nego samo otežano i usporeno kretanja vozila u skladu sa dinamikom radova. Nakon okončanja radova I faze, saobraćaj će se odvijati po eksperimentalnom režimu kružnog toka kretanja.

"Mole se građani, učesnici u saobraćaju, da prilagode vožnju novom režimu saobraćaja, te poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju"- poručuju iz Grada Tuzle.

Inače, ovo je još jedan privremeni kružni tok koji je postavljen u Tuzli. Ranije je to urađeno na raskrsnici kod zgrade MUP-a te u naselju Ši Selo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo