11°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

10.09.2024 / 12:04 BiH - Direktor FUP-a

Munjić: Očekujte još ovakvih predmeta, provodimo više istraga o visokoj korupciji

Munjić: Očekujte još ovakvih predmeta, provodimo više istraga o visokoj korupciji
Vahidin Munjić

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić oglasio se nakon provođenja današnje velike akcije kojoj je meta bivša uprava Autocesta Federacije BiH kodnog naziva "Landfill".

Munjić je naglasio da je od imenovanja na čelo FUP-a insistirao da policijski službenici u fokus svog rada stave koruptivne predmete, a posebno predmete visoke korupcije.

“Korupcija u Bosni i Hercegovini je rak koji razara cjelokupan sistem i s kojim se pravosudne institucije i policijske agencije moraju obračunati. Federalna uprava policije i u narednom periodu ostat će fokusirana na dokumentovanju i istraživanju predmeta visoke korupcije, a napadi na Federalnu upravu policije – kojim smo izloženi u vrijeme od kada je intenziviran rad na koruptivnim predmetima – neće nas spriječiti u borbi protiv korupcije”, rekao je Munjić.

Dodao je da građani BiH mogu očekivati još ovakvih i sličnih predmeta.

“S obzirom na to da Federalna uprava policije provodi više istraga u odnosu na koruptivna krivična djela i javne zvaničnike. Koristim ovu priliku da se zahvalim federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine koja su dali maksimalnu podršku Federalnoj upravi policije kada je riječ o reorganizaciji, jačanju između ostalog i Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, ali i materijalno – tehničke opremljenosti”, poručio je Munjić.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo