9°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

21.08.2024 / 07:44 BiH - BIHAMK

Zbog magle jutros smanjena vidljivost na pojedinim dionicama

Zbog magle jutros smanjena vidljivost na pojedinim dionicama
Foto: Arhiva

Kolovoz je jutros suh i mjestimično vlažan, a na pojedinim dionicama skreće se pažnja na smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na dionici Tuzla- Čelić (u mjestu Lopare) zbog deminerskih radova od 8 do 16 sati saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta). Minerski radovi aktuelni su od 8 do 16 sati i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.

Za danas je planiran nastavak radova u Begovom Hanu (Nemila-Žepče), zbog čega se mogu očekivati zastoji i usporeno saobraćanje. Do kraja sedmice radovi će se izvoditi i na dionici M-17 Liješnica-Karuše.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i magistralni putevi: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak. Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na platou naplatnog mjesta Lepenica, na autoputu A-1. Dinamikom radova predviđena je totalna obustava saobraćaja na NM Lepenica i to u četvrtak 22.8.2024. godine od 08:00 sati do petka 23.8.2024. godine do 08:00 sati, kao i u ponedjeljak 26.8.2024. godine od 08:00 sati do utorka 27.8.2024. godine do 08:00 sati. U međuvremenu će se saobraćati usporeno, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo