12.08.2024 / 12:30 Fudbal - Dangubić na Grbavici

FK Željezničar na zanimljiv način predstavio veliko pojačanje

FK Željezničar na zanimljiv način predstavio veliko pojačanje
Foto: FK Željezničar
Kao što je portal Vijesti.ba prije nekoliko dana i najavio, novi igrač Željezničara postao je Filip Dangubić.

Ovaj napadač je sa Željezničarom potpisao ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Filip Dangubić u Željezničar dolazi iz litvanskog Kauno Žalgirisa, za koji je ove sezone postigao 10 golova na 24 utakmice. Zanimljivo je da je u posljednje četiri utakmice u ligi Dangubić postigao šest golova, od čega hat-trick za vikend u pobjedi nad Dziugasom (3:2).

Pregovori Željezničara sa Dangubićem trajali su prilično dugo, ali su dvije strane na kraju uspjele pronaći zajednički jezik pa je 29-godišnji hrvatski napadač stigao na Grbavicu.

Stigao je... Mirza Demirović, www.fkz.ba

Posted by FK Željezničar on Ponedjeljak, 12. avgust 2024.

Filip Dangubić je ponikao u Rijeci, a kasnije je igrao u Krki, Krškom i Celju u Sloveniji, nakon čega odlazi u Slovačku gdje se pridružuje Spartaku iz Trnave, a potom i Senici.

Uslijedio je transfer u rumunsku Chindiju, pa povratak u Celje, a zatim novi odlazak u Rumuniju i ekipu UTA Arad. Posljednje dvije sezone Dangubić s mnogo uspjeha nastupa u Litvaniji, a prošle je u dresu Hegelmanna postigao 18 ligaških golova i potom potpisao za Kauno Žalgiris.

Dangubić je odigrao i jednu utakmicu za mladu reprezentaciju Hrvatske, a osim klasičnog centarfora može igrati i na krilnim pozicijama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo