27.09.2024 / 23:16 Fudbal - Veliki preokret

Borussia gubila 2:0 pa postigla četiri pogotka za novu pobjedu u Bundesligi

Borussia gubila 2:0 pa postigla četiri pogotka za novu pobjedu u Bundesligi
Foto: X
Borussia Dortmund je velikim preokretom uspjela da savlada Bochum rezultatom 4:2.

Od ponora do sjaja, tako je ova utakmica izgledala za „Milionere“. Gosti su poslije 21 minuta igre imali prednost od dva gola koji su priredili šok svim navijačima na „Signal Iduna“ stadionu.

Prvo je Matus Bero u 16. minutu postigao gol. Pet minuta kasnije dogodila se neshvatljiva greška čuvara mreže Dortmunda. Kobel je primio loptu, pokušao da dribla igrača Bochuma, izgubio je, a u praznu mrežu je loptu smjestio De Wit za 0:2.

Pred sam kraj poluvremena je Guirassy vratio Dortmundu nadu i smanjio rezultat.

Drugo poluvreme prošlo je u znaku Borussije. Domaćin je napadao sve konkretnije da bi u 62. minutu sudija dosudio jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Emre Can i sigurnim udarcem u vrh gola izjednačio.

Nuri Šahin je napravio nekoliko promjena koje su nagovijestile da domaćin želi cijeli plije i to se ostvarilo. U 75. minutu je Adeyemi odlično proigrao Guirassyja koji je loptu „provukao“ kroz noge Druesu za radost domaćih navijača.

Borussija nije blistala, ali je na kraju došla do trijumfa. Pobjedu je potvrdio Nmecha u 81. minutu, a drugu asistenciju na meču Adeyemi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo