31.07.2024 / 17:36 Fudbal - Kraj na Grbavici

Željezničar se oprostio od 'nestalog' Amoaha

Željezničar se oprostio od 'nestalog' Amoaha
Foto: FK Željezničar
Joseph Amoah od danas i zvanično više nije igrač FK Željezničar.

Ovaj Ganac je za Plave nastupao u posljednje dvije sezone, a klub sa Grbavice je napustio odmah po završetku prethodne sezone i posljednje utakmice protiv Borca.

Amoaha je ugovor za Željezničar vezao do danas, ali se nikada nije javio nikome iz kluba, pa je pravo pitanje gdje se ovaj fudbaler uopšte nalazi.

"FK Željezničar se zahvaljuje Joseph Amoahu na doprinosu u protekle dvije sezone, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere. Hvala i sretno!", piše na zvaničnoj stranici Željezničara.

Bez obzira na to što Amoah neće ostati član Željezničara, morat će se vratiti na Grbavicu po ispisnicu i kako bi završio svu neophodnu proceduru potrebnu za potpis za drugi klub.

S obzirom da je u Željezničar stigao kao 20-godišnjak, klub sa Grbavice polaže prava na određenu (simboličnu) novčanu naknadu koju će njegov budući klub morati platiti kada ga odluči potpisati.

Bez ispisnice iz Željezničara, Amoah neće moći biti registrovan ni za jedan drugi klub.

Joseph Amoah je za Željezničar odigrao 65 utakmica, postigao je devet golova uz isto toliko asistencija. Prethodno je igrao za Rudar Prijedor, slovački Trenčin i Accru Lions iz Gane.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo