13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

27.07.2024 / 16:08 Ostali sportovi - Od Bunura do Starog mosta

U Mostaru održana 'Šlaufijada', pobjedu odnijela ekipa 'Grade moj'

U Mostaru je danas održana popularna "Šlaufijada", kao jedan od sadržaja koji su uvod u sutrašnje skokove sa Starog mosta.

Među osam ekipa koliko ih se na početku prijavilo, njih pet je na kraju učestvovalo u ovom takmičenju, čiji je zadatak da se na gumama od traktora, kamiona, bagera i sličnih vozila spuste i doveslaju rukama i nogama, pa i uz pomoć papuča koje služe kao vesla, od Bunurskog do Starog mosta.

Pobijedila je ekipa "Grade moj" koju su činili Admir Delić i Emel Tiro, inače, članovi Kluba skakača u vodu "Mostari", prenosi Avaz.

- Ovo mi je prvo učešće na "Šlaufijadi" i mislim da ću se od sada svake godine takmičiti, jer je bilo baš zabavno. Za dlaku smo pobijedili - rekao je Delić, dok je mladi Tiro naveo kako je najvažnije poznavati Neretvu i njene brzace.



- Dugo vremena "Šlaufijada" nije održavana, a oživjeli smo je prije tri godine i to mi je baš drago - naveo je Tiro.



Ermin Zukanović koji je ispred "Mostara" bio zadužen za organizaciju "Šlaufijade" podsjetio je na to da je to svojevremeno bila dječija igra na Neretvi.

- Dječaci koji su se nekad igrali, a koji su sada odrasli ljudi se takmiče, jer, malo je teško mlađu raju privući, ali bit ćemo uporni u tome, jer to je jedan od ciljeva. Raduje nas da svake godine ima dovoljan broj ekipa kako bi se takmičenje održalo, a bilo je zanimljivo jer se, takoreći, u milimetrima vodila borba između prvog i drugog mjesta - kazao je Zukanović.

Drugo mjesto je pripalo ekipi "Oručluk", a treće "Zip line-Stari most".


Foto: Aris Ćišić

(Vijesti.ba)

Izdvajamo