7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

04.09.2024 / 20:32 Ostali sportovi - Foto&Video

Pogledajte emotivno slavlje Barlova sa bh. odbojkašima

Nakon što je Ismail Barlov osvojio je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama dočekan je od strane naših reprezentativca u sjedećoj odbojci.

U snimci koju je podijelio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svom Facebooku profilu.

Za ovo se živi

Posted by Kenan Magoda on Srijeda, 4. septembar 2024.

Na snimci se vidi kako naših reprezentativci dočekuju Barlova uz skandiranje "šampione, šampione".

Također, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je poručila da je Sarajevo ponosno na Barlova i da se sprema doček kakva zaslužuje.

"Ponosni smo do neba!! Bravo Ismaile, šampione naš! Kako si ti nas obradovao danas tako će tvoje Sarajevo tebe! Spremamo doček kakav zaslužujete", poručila je Karić.

Podsjetimo, Barlov se takmičio u disciplini 50 metara prsno i u finalnoj utrci zauzeo drugo mjesto! Ostvario je vrijeme od 1:02.74, a ispred njega je završio samo Meksikanac Arnulfo Castorena.

A dok su se bh. reprezentativci sjedećoj odbojci plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira.

Zlatni bh. momci su bili sigurni protiv domaćina Francuske koju su savladali s maksimalnih 3:0 u setovima (25:12, 25:13, 25:15) i tako sa sve tri pobjede okončala grupnu fazu takmičenja.

BiH je grupu A okončala na prvom mjestu sa sve tri pobjede, ispred Egipta koji je ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Kazahstan je ostao na jednoj pobjedi, dok je Francuska izgubila sve tri utakmice.

Polufinala su na rasporedu u četvrtak s početkom u 12:00 i 14:00 sati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo