7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

05.09.2024 / 10:08 Ostali sportovi - Emotivno

Igor Kristić oduševio komentarom: Ismail je naš svjetionik, a ti moralni patuljci u odijelima...

Igor Kristić oduševio komentarom: Ismail je naš svjetionik, a ti moralni patuljci u odijelima...
Foto: VIJESTI.BA

Ismail Barlov, bh. paraolimpijac, je jučer sa 13 godina osvojio srebrenu medalju na Paraolimpijadi u Parizu.

Njegov nastup Bosanci i Hercegovci su imali priliku gledati uživo na BHRT-u, a emocije svih nas koji navijamo za Ismaila na svakom njegovom metru u bazenu i životu, sjajno je u riječi pretočio komentator Igor Kristić.

"Ismail Barlov - srebro na Paraolimpijskim igrama za našu zemlju. Sjajan rezultat za 13-godišnjeg dječaka iz Sarajeva, koji je ovom prilikom pokazao da se u Bosni i Hercegovini može boriti protiv vjetrenjača, da se mogu pobijediti brojne prepreke.

Iako će mnogi moralni patuljci, koji se skrivaju u odijelima sa kravatama, reći da je to nemoguće, da ova zemlja nije moguća...JESTE! On je naš SVJETIONIK.

Hvala ti Ismaile, što si nas obradovao, što si pokazao da BiH može dati vrhunske sportiste. Jeste da je ovo Paraolimpijada, ali vjerujte da je ovim momcima, dječaku Ismailu mnogo teže nego validnim sportistima spremiti se i ići na takmičenja...

On je pored toga sjajan učenik, odličan, pobjeđuje na takmičenjima u svojoj školi...

Nadamo se da će da kada bude došao u Bosnu i Hercegovini dobiti doček kakav zaslužuje, a ne samo onaj školski od prijatelja i nastavnika", kazao je Kristić.

Ismail je nakon osvojenog srebra kazao da se njegov san ostvario, a gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je objavila da će Sarajevo Ismailu prirediti doček.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo