13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

27.07.2024 / 14:07 Ostali sportovi - Olimpijske igre

Lani je polufinale izmaklo za sedam stotinki, ali tek se čeka njena disciplina!

Lani je polufinale izmaklo za sedam stotinki, ali tek se čeka njena disciplina!
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar nije se plasirala u polufinale u disciplini 100 metara delfin.

Ona je nastupila u drugoj kvalifikacionoj grupi u kojoj je osvojila četvrto vrijeme sa vremenom 57.97, što joj u konačnici nije bilo dovoljno da izbori nastup u polufinalu.

Gledajući rezultate 32 takmičarki koje su se kombinovano takmičile u četiri kvalifikacijske grupe, Lana je zauzela 17. mjesto i to joj nije bilo dovoljno za polufinale u koje se plasiralo prvih 16 takmičarki.

Lani je polufinale izmaklo za samo sedam stotinki, budući da je 16-plasirana Britanka Macinnes Keanna Louise imala vrijeme 57.90. Inače, najbolje vrijeme imala je Kineskinja Yufel Zhang, 56.50.

Sa vremenom 57.97, Lana Pudar je prva rezerva i još uvijek ima određene šanse da zapliva u polufinalu, ali za to će biti potrebno da neko od 16 bolje rangiranih takmičarki otkaže nastup.

Ono što je za Lanu Pudar ipak najbitnije jeste nastup u disciplini 200 metara delfin, što je ipak 'njen teren'. U toj disciplini je Lana bilježila sve najbolje rezultate u svojoj kratkoj, ali impresivnoj karijeri i sada će pokušati napraviti još jedan korak dalje.

Kvalifikacije i polufinala su 31. jula, a finale ove discipline je zakazano za 1. august u 20:30 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo