09.07.2024 / 16:27 Fudbal - Bordo Evropa

FK Sarajevo gostuje u Kazahstanu bez dva bitna igrača

FK Sarajevo gostuje u Kazahstanu bez dva bitna igrača

Ekspedicija FK Sarajevo danas putuje na gostovanje u daleki Kazahstan gdje će za dva dana (11.7.) igrati utakmicu protiv Aktobea u okviru 1. pretkola Konferencijske lige.

Za dva dana u Kazahstanu FK Sarajevo očekuje prva zvanična utakmica ove sezone. Protivnik je Aktobe i to u 1. pretkolu Konferencijske lige.

Stoga danas ekspedicija FK Sarajevo putuje ovu azijsku državu, gdje će danas i sutra trenirati, uz sutrašnju press konferenciju pred zvanični trening.

U jučerašnjem razgovoru za YouTube kanal FK Sarajevo, trener Zoran Zekić je istakao da Buljubašić i Oliveira neće biti spremni za ovaj meč:

"Nažalost, u procesu rada dešavaju se i takvi detalji. Buljubašić i Mustafić su odradili tek nekoliko treninga s nama. Buljubašić neće biti spreman za utakmicu u Kazahstanu. Isto tako nažalost i Renan (Oliveira, op.a.). To su nekakve žrtve napornog rada, ali dečki koji su na dispoziciji nadam se da će ih dostojno zamijeniti."

Bez obzira na to, njih dvojica će biti podrška svojim saigračima na putu do dobrog rezultata pred revanš u Sarajevu.

"Očekivanja... Uvijek se čovjek nada najpozitivnijem. Ja sam svjestan našeg trenutnog momenta i nivoa rada i na kojem su nivou dečki. Idemo odigrati tu utakmicu u Kazahstan kao da je kup utakmica, dati sve od sebe i to će nam dobro doći i za ovaj pripremni period. Želimo se prikazati u što boljem svjetlu i pokazati se hrabri, karakterni i da se nadamo najboljem", istakao je još Zekić.

Ostaje da vidimo koliko jedno mahom novo Sarajevo može protiv ekipe koja je već u takmičarskom ritmu.

Podsjetimo, sezona u Kazahstanu uveliko traje. Aktobe se nalazi na drugom mjestu u tamošnjoj ligi s 22 boda, tri manje od vodećeg Ordabasyja.

Uoči utakmice sa Sarajevom Aktobe nije u dobrom raspoloženju jer ima samo jednu pobjedu u posljednjih šest mečeva i to 1:0 protiv Shakhter Karagandyja u ligi.

Sarajevo je na pripremama u Sloveniji igralo tri pripremne utakmice i ubilježena je 3:1 pobjeda protiv UTA Arada, te porazi 4:1 od Shakhtara i 1:0 od Olimpije.

Revanš utakmica protiv Aktobea igra se 18. jula na Koševu i nadati se da će se slaviti i prolazak dalje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo