28°C
Mostar 32°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 32°C
Bihać 28°C

03.07.2024 / 23:37 Kultura - Islamski centar Sultan Ahmed

U Zenici održana promocija knjige 'Zbjeg' Hasana Nuhanovića

U Zenici održana promocija knjige 'Zbjeg' Hasana Nuhanovića
Foto: Preporod.info

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici, Medžlis Islamske zajednice Zenica u saradnji sa Izdvačkom kućom "Vrijeme", večeras je u Zenici organizirao promociju knjige "Zbjeg", autora Hasana Nuhanovića.

Promocija je, u prisustvu velikog broja zainteresovanih, održana ispred Islamskog centra Sultan Ahmed.

Na promociji ovog izuzetno važnog i emotivnog djela, koje donosi svjedočanstva o Podrinju, Srebrenici i genocidu, priču o bolnim ali neophodnim sjećanjima, govorili su autor Nuhanović, preživjeli svjedok genocida i neumorni borac za istinu, te urednik knjige Kenan Efendić.

Kroz razgovor sa urednikom Efendićem, prisutnima je doneseno svjedočanstvo koje se mora čuti i razumjeti. Naime, Nuhanović svojim riječima prenosi istinu o strašnim događajima koje je preživio, pružajući neprocjenjiv doprinos kolektivnom pamćenju i pravdi.

Promocija je bila vrijedna prilika za okupljanje, prisjećanje na žrtve ali i pružanje podrške širenju istine o Srebrenici.

Na promociji je poručeno da je knjiga "Zbjeg", u izdanju kuće "Vrijeme", neophodno štivo za sve one koji žele razumjeti duboke rane koje je genocid ostavio, ali i za one koji se bore za očuvanje istine i pravde.

Večerašnji događaj je još jednom potvrdio važnost zajedničkog sjećanja i solidarnosti u očuvanju istine o Srebrenici.

(Vijesti.ba/Preporod.info)

Izdvajamo