18°C
Mostar 23°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

28.06.2024 / 21:43 Politika - Svečana sjednica

U Sarajevu obilježeno 115 godina postojanja SDP-a

Sarajevski SDP danas je održao svečanu sjednicu povodom 115 godina postojanja Socijaldemokratske partije.

"Zasnovani na ideji otpora, antifašističkom duhu i dugoj tradiciji koja je prošla kroz teška vremena u jednom stoljeću, opredjeljeni za borbu protiv nacionalizma, za borbu protiv bilo kakvog ugrožavanja ljudskih prava, prisutni na sjednici poslali su poruku da su jednakost, ravnopravnost, solidarnost, rad i borba za prava svih, presudni u građenju kvalitetnog društva.

Svečana sjednica bila je prilika da se podsjeti na važnost socijaldemokratije, na njen nastanak, opstanak kroz različita turbulentna vremena, kao i na njena konstantna jačanja, na ljude koji su činili izuzetne napore da bi uspjeli u stvaranju kvalitetnijeg društva.

Sarajevski SDP održao svečanu sjednicu povodom 115 godina postojanja SDP-a Sarajevski SDP danas je održao svečanu...

Posted by SDP BiH Sarajevo on Petak, 28. juni 2024.

I u muzičkom dijelu su poslane poruke o konstantnoj borbi protiv fašizma, izvođenjem   “Ciao Bella” i “Računajte na nas”.

Sarajevski SDP opredjeljen je za čuvanje istinskih vrijednosti socijaldemokratije, za konstantni napredak društva, i nastavit će biti dokaz da je u državi uvijek bilo i bit će ljudi koji su spremni za život jednakosti, za socijalno pravedno društvo i društvo puno znanja i ravnopravnosti.

Na svječanoj sjednici su se obratili Benjamina Karić, potpredsjednica SDP BiH, Kenan Magoda, sekretar sarajevskog SDP i Adnan Šteta, predsjednik sarajevskog SDP-a", navodi se u saopćenju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo