10°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

01.07.2024 / 15:57 Politika - Reakcije

Borenović: SNSD i Dodik gube potpunu kontrolu nad procesima na nivou BiH

Borenović: SNSD i Dodik gube potpunu kontrolu nad procesima na nivou BiH
Foto: Arhiv

Sreća prati hrabre! Ovo je poručio Branislav Borenović, predsjednik PDP, nakon što je žrijebom odlučeno da peti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine bude Nenad Vuković iz PDP.

- Ovo je bio dugotrajan, težak, nekada i mučan proces, ali nismo odustajali. Ostaje žal što je trebalo godinu i po da se ovaj proces okonča i što nije sve odmah završeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali očigledno je da se u ovoj zemlji treba boriti za pravdu. Podsjetiću da su glasanje u NSRS pratile brojne kontroverze, od mogućih falsifikovanih i uslikanih listića, pa dalje, oko čega još vodimo sudski postupak. Da je bilo drugačije, da se nisu po običaju bavili prevarama, svi bismo izbjegli ove procedure - rekao je Borenović.

Ističe da će se ulaskom Nenada Vukovića u Dom naroda političke prilike umnogome promijeniti.

- SNSD i Dodik gube potpunu kontrolu nad procesima na nivou BiH, što će, prije svega, dovesti do smirivanje aktuelne uzavrele tenzične situacije i omogućiti lakšu prohodnost zakonskih rješenja. Ali, iznad svega, iako pokušavaju da manipulišu javnost da će biti drugačije, očajnički kukumaču, mogu poručiti da će Republika Srpska i srpski interesi biti zaštićeniji nego do sada, u skladu sa postojećim dejtonskim ustavnim okvirom - rekao je Borenović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo