13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

15.05.2024 / 09:37 Svijet - Uhapšen pijani vozač

U nesreći na Floridi osam mrtvih, 40 povrijeđenih

U nesreći na Floridi osam mrtvih, 40 povrijeđenih
Foto: Screenshot

Vozač kamionet je uhapšen na Floridi nakon što je udario u autobus pun radnika pritom usmrtivši osam ljudi, dok je 40 ljudi povrijeđeno. Vozač kamioneta je bio pijan.

Nesreća se dogodila ujutro oko pola sedam po lokalnom vremenu, u autobusu su bile 53 osobe, a strahuje se da će biti još mrtvih jer su neki povrijeđeni u kritičnom stanju.

Nakon sudara kamioneta i autobusa, autobus je skrenuo s ceste, udario u ogradu i prevrnuo se. Na mjesto nesreće vrlo brzo je stiglo više od 30 kola Hitne pomoći.

Ukupno 40 osoba prebačeno je u bolnicu, od kojih je osam teško povrijeđeno i nalaze se u kritičnom stanju. Hospitaliziran je i vozač kamiona.

Radnici iz autobusa trebali su stići na farmu Cannon Farms u Dunnellonu, gdje je tog dana trebala započeti berba lubenica.

Nakon nesreće, iz Cannon Farmsa su putem društvenih mreža objavili da će biti zatvoreni u znak poštovanja prema stradalima i njihovim porodicama.

Nastavlja se istraga oko nesreće, a pokrenuta je i GoFundMe akcija kako bi se pomoglo porodicama poginulih i onima koji su povrijeđeni.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo