13°C
Mostar 18°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 15°C

02.05.2024 / 16:29 Fudbal - Retro stil

U godini bez Kloppa: Liverpool predstavio dresove za sljedeću sezonu

U godini bez Kloppa: Liverpool predstavio dresove za sljedeću sezonu
Foto: Instagram
Predstavljeni su novi dresovi koji će fudbaleri Liverpoola nositi u sljedećoj sezoni.

Dizajn opreme je u retro stilu, ali i sa modernim trendovima. Na dresu će biti i žuti hromirani natpis "YNWA". Dres ima jedinstvenu kragnu koja je inspirisana legendarnom kragnom koju je tim nosio 1984. godine kada je Liverpool osvojio Kup Evrope u Rimu.

"Veliki sam fan našeg novog dresa za narednu sezonu i volim što vraćamo retro atmosferu. Mi smo klub izgrađen na historiji i tim iz 1984. je bio jedan od najuspješnijih u našoj historiji. Uvjeren sam da će naši navijači cijeniti ovo pozivanje na legende kluba", rekao je Virgil van Dijk.

Inače, ova sezona nije bila baš bajna. Liverpool je osvojio "samo" jedan trofej i to onaj najmanje bitan svima.

Jurgen Klopp oldazi nakon ove sezone, a čovjek koji je, između ostalog, Liverpoolu donio titulu prvaka Engleske i Evrope, odlazi s Anfielda. Osvojen je EFL Cup, ispali su iz FA Cupa, a Atalanta ih je na Anfieldu ohladila i izbacila iz Evropske lige. Da stvar bude još gora, Everton je Redse udaljio od titule prvaka Engleske. Polako se na Anfieldu spremaju na život bez Jurgena Kloppa.

Inače, Liverpool do kraja sezone ima igrati još tri utakmice. Za tri dana dočekuje Tottenham, 13. maja gostuje Aston Villi, te 19. maja čeka Wolvese.

Zaostaje pet bodova za vodećim Arsenalom, drugi City ima četiri boda više i meč manje i priča o tituli sigurno je završena, što će uskoro biti i matematički.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo