12°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 13°C

02.05.2024 / 15:05 Tenis - Poslao pismo

Ruski biznismen sumnjiči Alcaraza za namještanje

Ruski biznismen sumnjiči Alcaraza za namještanje
Foto: Tanjug

Mihail Salcman, bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji "Utkin, Nobel i Maljenkov", osumnjičio je Carlosa Alcaraza za učešće u namještanju mečeva.

 

Kako prenose "Sport Ekspres" i brojni ruski mediji, on je čak poslao pismo rukovodstvu Mastersa u Madridu, te na adrese ATP, Španske teniske federacije i kancelariji tužioca u Španiji tvrdeći da ima dokaz da je treći reket svijeta učestvovao u prljavim radnjama.

Salcman je optužio Alcaraza da je namjerno izgubio gemove u dva meča na turniru u Madridu, protiv Aleksandera Ševčenka i Jana-Lenarda Štrufa, prenosi b92.

"Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno posljednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to posljednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarasovoj rodnoj Španiji, cijela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alcaras pobijediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobjedu u gemu Alkarasa, u slučaju pobjede protivnika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alcaraza uplatili otišao je u ruke prevaranata", kaže Salcman.

U pitanju su gemovi kada je Alcaras protiv Ševčenka servirao na 5:0 u drugom setu, i na 5:3 protiv Štrufa, takođe u drugom setu.

Biznismen tvrdi kako je u kontaktu sa posebnim odsjekom Azijsko-pacifičke regije koji prati tragove o namještenim mečevima.

Alcaraz je takmičenje u Madridu završio u četvrtfinalu porazom od Rusa Andreja Rubljova, 4:6, 6:3, 6:2.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo