8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

02.04.2024 / 08:16 Zanimljivosti - London

Britanski mediji: Kate je bila prisiljena objaviti dijagnozu

Britanski mediji: Kate je bila prisiljena objaviti dijagnozu
Foto: Instagram

Kensingtonska palača hitno je objavila videoporuku princeze od Walesa, Kate Middleton, nakon što je dijagnoza procurila u medije, piše Daily Mail.

Kate Middleton potvrdila je da joj je dijagnosticiran rak i da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji 22. marta. Međutim, anonimni izvor veoma blizak palači otkrio je da vrijeme objave videa nije imalo nikakve veze s nagađanjima koja bi se potencijalno dogodila zbog njenog izostanka s uskrsne mise, već zato što je netko doznao za njezino zdravstveno stanje.

Osoba je kontaktirala Kensingtonsku palaču vezano uz Kateinu dijagnozu, ne ostavljajući drugu opciju za palaču osim da požure s pričom.

Zasad nije jasno je li curenje vezano uz kliniku u kojoj se Kate liječila i u kojoj je nekoliko osoba sankcionirano. Istraga u klinici je tad pokrenuta zbog tvrdnji da je narušena tajnost podataka dok je Kate bila pacijentica u bolnici.

"Svatko u klinici vrlo je svjestan naših osobnih, profesionalnih, etičkih i zakonskih dužnosti u pogledu povjerljivosti pacijenata. Iznimno smo ponosni na izvanrednu skrb i diskreciju koju nastojimo pružiti svim našim pacijentima koji nam svakodnevno poklanjaju svoje povjerenje. U slučaju svakog kršenja sistema poduzet će se svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci. U našoj bolnici nema mjesta za one koji namjerno iznevjere povjerenje naših pacijenata ili kolega", rekao je ranije direktor Al Russell.

Princeza je u dvominutnom videu ispričala da je u januaru bila na operaciji abdomena te da je naknadnim pretragama utvrđeno da ima karcinom iako se ranije smatralo da je stanje povoljnije. Kate je u videu rekla da je u ranoj fazi kemoterapije i ispričala da je dijagnoza bila veliki šok za nju i cijelu porodicu.

Video je snimio i prvi emitirao BBC.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo