8°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

28.03.2024 / 13:38 SHOW - Teško razdoblje

Dragana Mirković: Sve sam riskirala, nije me sramota sad reći da nemam novca...

Dragana Mirković: Sve sam riskirala, nije me sramota sad reći da nemam novca...
Screenshot: 24sata.hr
Dragana Mirković je u novom intervjuu odlučila detaljnije govoriti o svojoj karijeri i izazovima s kojima se susreće nakon razvoda od Tonija Bijelića.

- Ovo mi je sad jako teško razdoblje, kao i ‘90-e. Imam jako teško razdoblje, ali kad mi je najteže, tad sam i najjača - rekla je Dragana za 24sata.hr i obrisala suze.

Za sebe kaže da je obična i kvalitetna žena upravo zbog svojih razmišljanja te odnosa prema ljudima.

- Imam pravo to reći. Znam da sam kvalitetan čovjek. Puno sam proplakala u karijeri, i to najviše zbog svojeg odgoja. Bolno je biti dobro odgojen. Sve što me boljelo i činilo sretnom dovelo je do toga da ljudi za mene kažu da čvrsto stojim na zemlji. Uvijek sam birala teži put, a da nisam, možda bih bila uspješnija.

Dragana je na folk sceni od ‘80-ih te je uz Lepu Brena bila najveća zvijezda. Iduće desetljeće bilo je najteže za nju.

- To je bio pakao svima nama. Nije bilo lako ostati neobilježena i ne pripadati nikome. Znam koliko sam se borila za to. Volim ljude. Imam prijatelje u Bosni i Hrvatskoj. Da sam se opredijelila za bilo koga, ne bih im mogla pogledati u oči. Bilo je teško. Od 1991. do 2000., dok nisam otišla, stvarno mi nije bilo lako - govori Dragana.

Godine 1999. upoznala je Tonija Bijelića te se preselila u Beč.

- Bila sam vrlo hrabra i neviđeno sam riskirala. Niko mi ništa nije uradio u Srbiji, nisu čak ni javno rekli: ‘Zašto za njega, a ne za nekog drugog?’. Zbog toga sam ponosna na ljude u Srbiji. Nisu mi zamjerili što je on Hrvat, više su mi tu u inostranstvu zamjerili. Sve sam ostavila. Došla sam s mišlju da se nikad više neću baviti muzikom. Trebao mi je bijeg od svega što me okruživalo. Imala sam potrebu pobjeći - kazala je Dragana.

’Nisam htjela bogataša’

Toni, Bečanin rodom iz Bosne i Hercegovine, bio je njezina prilika za bijeg.

- On je bio normalan čovjek. To mi je bilo potrebno, to i da osnujem porodicu. To sam tražila, a za ostalo sam znala da ću moći. Uvijek sam sve sama mogla. On je bio lijep momak, vozio moćan auto, kao i svi ovdje. Nema stan, OK, zaradit ćemo ga. Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta ‘lokomotiva’, kako me zove moja ekipa. On je umio pratiti me i zajedno smo mnogo toga napravili, ali riskirala sam puno - kaže nam.

Za Tonija se udala 2000. godine. On je živio u momačkom iznajmljenom stanu od 50 kvadrata. Dragana je živjela u jednoj od najvećih i najljepših kuća u Beogradu.

- Imala sam 32 godine. Htjela sam djecu i nekoga ko nije s estrade. Nisam ni puno birala. Pokazalo se da nisam pogriješila, bez obzira na sve što je bilo i što će biti. Zadovoljna sam, imam dvoje divne djece. I dalje radim kao da nemam ništa jer smatram da čovjek treba raditi, a u ovom trenutku radim da bih drugima pomogla.

Cijeli prihod od koncerta u Zagrebu Dragana donira dječjem domu, a produkciju cijele turneje plaća sama. Kako je otkrila za 24sata.hr, dječjem domu darovat će 20.000 eura, a na humanitarnu akciju odlučila se prije dvije godine.

’Novac je otišao na turneje’

- Nije me sramota reći da ja sad nemam novca. Takvo je vrijeme. Moj posao je pošten. Nemam pomoć ni od koga, sve ovo što vidite oko koncerata to sam samo ja, ali ja to tako želim. Čovjek si nekad treba i napraviti težak period, mene niko na ovo nije tjerao. Nije bitno imam li novca. Trenutno ga nemam, sve je otišlo na turneju i humanitarne koncerte - rekla nam je.

Nakon objave o razvodu mobitel joj nije prestao zvoniti. Samo ga je ugasila.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo